Τεχνολογία Perc

Τι σημαίνει PERC;

Κυριολεκτικά, σημαίνει Passivated Emitter και Rear Cell. Μπορείτε επίσης να συναντήσετε τον όρο Passivated Emitter και Rear Contact.

Τι είναι αυτό;

Η τεχνολογία PERC είναι μια νέα αρχιτεκτονική ηλιακών κυψελών, που διαφέρει από την τυπική κυτταρική αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.
Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους κατασκευαστές να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις από ότι οι τυποποιημένες ηλιακές κυψέλες που φτάνουν στα φυσικά τους όρια.
Η βελτίωση της αποδοτικότητας των ηλιακών κυττάρων συμβάλλει στη μείωση του κόστους. Η νέα τεχνολογία PERC στοχεύει στην επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής αποδοτικότητας με την προσθήκη ενός διηλεκτρικού στρώματος παθητικοποίησης στο πίσω μέρος του ηλιακού κυττάρου.

Ποια είναι η δομή του;

Η δομή ενός ηλιακού κυττάρου PERC από εμπρός προς τα πίσω:
• Έγχρωμη επένδυση από ασήμι πάστα.
• Αντι-ανακλαστική επικάλυψη (ARC).
• Γκοφρέτες πυριτίου που σχηματίζουν διακλάδωση P-N.
• Διηλεκτρική στιβάδα παθητικοποίησης.
• Στρώμα πάστας αλουμινίου εκτυπωμένο με οθόνη.

Πώς τα λειτουργούν τα ηλιακά κύτταρα PERC;

Αν και αόρατη με γυμνό μάτι η τεχνολογία PERC ενεργεί ως καθρέφτης, σαν αντανακλαστικό στρώμα στο πίσω μέρος της κυψέλης.
Δεδομένου ότι το κύτταρο δεν μπορεί να απορροφήσει όλο το φως του ήλιου που δέχεται η προσθήκη του PERC βοηθά να αντανακλά στο εσωτερικό κάθε φως που περνάει δίνοντας στο κύτταρο μια δεύτερη ευκαιρία να απορροφηθεί και να παράγει ενέργεια. Το στρώμα PERC βελτιώνει επίσης την κυτταρική αποτελεσματικότητα μειώνοντας τη θερμοκρασία του. Η θερμότητα στα κύτταρα προκαλεί τον ανασυνδυασμό των ηλεκτρονίων στο πίσω μέρος. Το PERC λειτουργεί σαν ασπίδα μεταξύ του στρώματος βάσης και της οπίσθιας επαφής, ουσιαστικά βυθίζοντας ηλεκτρόνια πίσω στο κελί για μεγαλύτερη απόδοση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε προϊόντα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία PERC:

Δείτε περισσότερα για τις τεχνολογίες των προϊόντων μας εδώ.